Övrabo och Tranås har för ett par dagar bytts mot Norrland och en “turné” med kursen “Hur gör kor och varför”. Hittills har det varit mycket trevliga människor och ett ganska komplicerat men väl fungerande schema för förflyttningar och arrangemang. Jag behöver inte ordna någonting, allting är organsierat för mig. En ovanlig men inte oangenäm uplevelse Att anlända till Byske (en inte särskilt stor by mellan Piteå och Umeå) med buss klockan nio på kvällen, gå igenom en helt tom by sånär som på en man som på sparkcykel kör runt, runt (!) till ett Gästgiveri där de lagt ut nyckeln till mig i brevlådan och jag är ensam gäst var en…ovanlig upplevelse.

Inatt förvaras jag i Piteå i väntan på morgondagens föreläsning. Shoppingläget är utmärkt med flera timmar lediga för ingenting, men jag får nog inse att jag inte är så bra på att gå och shoppa. Fast man kan ju inte vara bra på allt, så jag nöjde mig med två älgmössor och snygga Hello Kittyhårspännen till de raringarna som jag längtar efter så mycket!

Och jajamen. Jag har sett en ren, en alldeles vild och lös ren (inte som Skansenrenen på bilden). Tufft.